Marilena Guduleasa

Nu prea ştiu de ce-ţi scriu. Simt că am mare nevoie de o prietenie căreia să-i încredinţez nimicurile ce mi se întâmplă…. Poate că îmi scriu chiar mie. (Antoine de Saint Exupery)

Cervantes

d.quixote
E un fir subțire, ca de sârmă oțelită, între renunțare și încrâncenare, deși aparent ele sunt extremele, iar la mijloc ar trebui să se lățească un câmp semantic cât toate zilele, plin de nuanțe. Ori abandonezi, ori te agăți ca scaiul. Ori refuzi, ori accepți. Ori te zbați, ori te dai bătut. Ori lupți, ori capitulezi.
În toiul și în iureșul vieții, totul se arată, atunci când te afli în pragul unei decizii, în alb sau negru. Infinitele tonuri de gri încep să apară atunci când îți iei răgazul de a cumpăni cât de mult, sau de puțin, a meritat să urmezi o cale sau alta.
Normal că nu poți să știi până nu încerci. Evident că mai întâi trebuie să-ți educi papilele și cu gustul amar al înfrângerii, și cu cel dulce al izbânzii, și cu cel nici prea-prea, nici foarte-foarte, al unei felii de experiență din care te alegi, nici sătul pe de-a-ntregul, nici lihnit.
M-am întrebat mereu cum o fi să primești de la viață exact ceea ce ți-ai dorit, când ți-ai dorit, fix la momentul potrivit, fără să fie nevoie să te zdrobești, fără să fie nevoie să te umilești, fără să fie nevoie să îți sufleci mânecile și să-ți ascuți coatele, într-un cuvânt: fără să te epuizezi încercând, încât să-ți mai rămână o suflare cât să te și bucuri de ceea ce ai obținut? Pentru mine e o utopie.
Îmi propun mereu să cedez, să învăț lecția lașității și să fug din fața provocărilor. Nu știu cum, mă pomenesc într-un nor de praf călărind o Rosinanta deșelată, atacând orbește, de una singură, armata Morilor de Vânt. Ridicolă și patetică, interpretând la dublu un Don Quijote lipsit de vână și un Sancho Panza inutil.

Categories
Blog

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *



    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>