Marilena Guduleasa

Nu prea ştiu de ce-ţi scriu. Simt că am mare nevoie de o prietenie căreia să-i încredinţez nimicurile ce mi se întâmplă…. Poate că îmi scriu chiar mie. (Antoine de Saint Exupery)

Just another lemon-tree

The-Lemon-Tree(original painting: Amber Elizabeth-Lamoreaux)

 

“Când viața îți dă lămâi, fă o limonadă!”

Butada asta circulase o vreme pe internet, toată lumea era în extaz, iar el se strâmba acru: dacă viața nu-ți dă și miere, la pachet cu limele, din ce naiba să-ți iasă limonadă? Adică, să storci sucul, să arunci coaja (până aici avea sens) și să te autosugestionezi, în timp ce ți se strâng mandulele, că ceea ce bei o fi nașpa, dar îți face bine la sănătate?

Viața i-a dat nu “lămâi”, tone de lămâi. Multe deodată, aproape să se înece în valurile de secreții galben-verzui, reflux de autoapărare al stomacului mult prea

Continue Reading

Buna, ce faci?

alone
M-a întrebat cineva ieri ce-am mai făcut. (De când nu ne-am mai vazut, firește, iar asta cred că s-a întâmplat cu vreun an în urmă. Plus sau minus).
Nu sunt niciodată pregătită pentru întrebarea asta, fiindcă aproape niciodată nu-mi ajunge timpul și cu toate astea permanent am impresia că nu fac nimic. Că nu mi se întâmplă nimic. Că nu fac să mi se întâmple nimic.
Când sunt întrebată ce mai fac spun bine, iar când sunt iscodită ce-am mai făcut răspund: nimic deosebit. Chiar nu-mi vine altceva în minte.
Nu pot vorbi despre prezent și mă feresc, din superstiție, să fac previziuni despre viitor. Planuri îmi fac

Continue Reading