Marilena Guduleasa

Nu prea ştiu de ce-ţi scriu. Simt că am mare nevoie de o prietenie căreia să-i încredinţez nimicurile ce mi se întâmplă…. Poate că îmi scriu chiar mie. (Antoine de Saint Exupery)

Ziua îndragostitilor, nu a celor carora le-ar placea sa fie

1907966_668143209916045_3250316552603361670_n
Prima oară când am sărbătorit Valentinul s-a întâmplat la scurt timp după o trădare, când amândoi am simțit nevoia unei reconfirmari. Nu știu lui, dar mie mi-a lăsat un gust atât de amar, încât am decretat-o sărbătoare de import și am abandonat festivismul, cu ursuleți de pluș și inimioare de marțipan, pentru alții mai cosmopoliți decât mine.

N-am uitat în schimb de tragicul șir de evenimente declanșat de valentina Batshebei (Departe de lumea dezlănțuită), către vecinul său Boldwod, în care-i cerea imperios și cu tupeu: Însoară-te cu mine!

O face în glumă, dar bietul Boldwod o ia în serios. El, înșurubat confortabil în burlăcia lui, din

Continue Reading

Cat de departe?

oua_de_pasteUn reportaj al unei televiziuni prahovene, intitulat cam ireverențios “Vax populi”, ilustra într-un mod comic, absurd, dar și cât se poate de realist,  cultura religioasă a maselor. Semnificația Paștelui și a Crăciunului nu erau cunoscute de 90% din respondenți. Adamșieva, luați la pachet, ca o entitate comună. Un adevărat dezastru.
Trei sferturi dintre cunoscuții mei care postesc, în timpul postului se îngrașă. Trăiesc experiența asta obsedați de mâncare. Urmăresc cu mai multă sfințenie dezlegările la pește, decât purificarea spirituală. Postul seamănă oarecum cu o dietă autoimpusă, în timpul căreia simți că ai pierdut din greutate datorită senzației de foame, dar când te sui pe cantar vezi că acul n-a

Continue Reading