Marilena Guduleasa

Nu prea ştiu de ce-ţi scriu. Simt că am mare nevoie de o prietenie căreia să-i încredinţez nimicurile ce mi se întâmplă…. Poate că îmi scriu chiar mie. (Antoine de Saint Exupery)

Intre diva si gospodina: Mrs Potter

monica-potter-240
Parenthood este un serial american produs de NBC și transmis la noi de HBO. Premiera celui de-al cincilea sezon (și ultimul) este programată pentru data de 25 septembrie.

Multe dintre situațiile și subiectele abordate pot fi privite și drept un fel de “propagandă” pentru familia tipic americană. Realitatea lor, chiar tratată într-un registru dramatic, n-are cu siguranță nimic de-a face cu realitatea noastră, românească. Dar nici Dallas-ul anilor ‘80 n-avea și totuși îl urmăream cu sufletul la gură (cum mai suferea ea, Sue Ellen, săraca!).

Una peste alta, mie mi-a plăcut Monica Potter, alias Kristina Braverman. O căutare pe Google mi-a relevat că Monica a jucat, în prima tinerețe, rolul lui Sharon, în Tânăr și neliniștit, ceea ce mi-a făcut-o și mai simpatică. Despre asta, cu altă ocazie.

Monica are și un site propriu, pe care îl văd ca o prelungire a rolului de mother of three din serial. Bănuiesc că a fost gândit și creat ca parte a unei strategii de imagine și de marketing.

Milioanele de femei care au urmărit povestea de viață a Kristinei, soție și mamă, femeie dedicată total familiei sale, care renunță la o carieră în politică pentru a se ocupa de casă și de cei trei copii ai săi, dintre care unul diagnosticat cu sindromul Asperger, o învingătoare în lupta cu cancerul, s-au identificat cu ea și, cu siguranță, îi urmăresc asiduu postările de pe blog și de pe pagina de Facebook.

În ciuda frumuseții, fără îndoială întreținute, și a strălucirii glamouroase de pe covorul roșu, Monica păstrează și acel aer de woman from next door. Îmi face plăcere să o privesc și să-mi imaginez că o actriță de la Hollyood poate avea atât de multe în comun cu mine, că pot “fura” de la ea tipsuri despre curățenie, gătit, educația copiilor, vacanțe cu familia, înfrumusețare.

Unii comentatori, mai răutăcioși, au denumit-o “ruda săracă a Juliei Roberts”. N-a avut parte de roluri importante în film, nici de șansa și poate că nici de talentul Frumușicăi. Până la urmă rolul casnicei Kristina i-a adus o nominalizare la Golden Globe.

Între divă și gospodină, mie mi se pare că a reușit să găsească formula cea mai potrivită.
Aștept sezonul cu nr. 5!

Categories
Blog

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *



    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>