Marilena Guduleasa

Nu prea ştiu de ce-ţi scriu. Simt că am mare nevoie de o prietenie căreia să-i încredinţez nimicurile ce mi se întâmplă…. Poate că îmi scriu chiar mie. (Antoine de Saint Exupery)

6 intrebari pentru amante

chestionar
1. Te poți îndrăgosti de un bărbat însurat?

Probabil că da. Sigur. Mai întâi, fiindcă niciun bărbat nu-și poartă lipit pe frunte certificatul de căsătorie, iar mulți, nici verigheta pe deget. Până să te lămurești care e statusul său marital posibil să te trezești amorezată.

Se zice că bărbații cei mai empatici cu femeile sunt cei care au crescut cu o soră în casă. La fel și cei însurați. Drept că ce-și doresc femeile încă n-a fost elucidat pe deplin de niciun purtător de falus, dar cine și-a-mpărțit viața cu o femeie preț de mai mult de-o idilă, parcă-parcă începe să mai priceapă câte ceva. Să se mai prindă de niște trucuri.

2. Poți să ai o aventură cu un bărbat însurat?

Cine te-ar putea opri? Soția lui cu acte? Copiii? Familia? Tu ai viața ta, ei pe-alor. Dacă nu erai tu, era alta. Și dealtfel, rămâne stabilit: nu le-ai promis nimic, niciodată. Nu ești răspunzătoare de fericirea sau nefericirea lor conjugală. N-ai prins breșa și nu te-ai strecurat prin ea transformând-o într-o bortă. Erai și ești liberă să te iubești cu cine vrei și cu cine-ți place. Iar de data asta, ghinion, i-a plăcut și lui. Mai mult decât în sânul familiei și-al nevestei.

3. Ai putea smulge un tată de lângă copiii lui?

Iar, nu-i treaba ta. O fi știind el mai bine cât le e de folos să prindă rădăcini lângă ei sau nu. Pe tine te interesează cât la sută e disponibil numai pentru tine, iar dacă procentul se rotunjește 100%, nu poți decât să te bucuri. N-ai să zgândări tu cu bățul prin gard. Dacă or să te anime vreodată sentimentele materne, asta o să se întâmple cu progeniturile tale, nu cu ale lui.

4. Te-ai gândit că poate te înșală și pe tine cu ea, nu doar pe ea cu tine?

Prea complicat. Există opțiunea skip pentru acesta întrebare?

5. Care crezi sau speri că va fi deznodământul?

Același, ca și în cazul în care te-ai fi îndrăgostit de un bărbat liber: fericiți până la adânci bătrânețe sau atât de grozavă și adio.

6. Crezi că o femeie care acceptă să aibă o relație cu un bărbat însurat riscă mai mult nefericirea în dragoste?

Nu, dacă ești genul de femeie care trăiește clipa. Care nu se gândește atât de intens la ce va urma. În cazul în care faci parte din categoria celor care aud bătând clopotele de nuntă încă de la prima întâlnire, predispoziția la nefericire, decepție și eșec este aceeași și dacă bărbatul în cauză ar fi ultimul de pe planetă și și-ar fi păstrat virginitatea pentru noaptea nunții voastre.

***

Un bărbat însurat nu-i un paria. E doar pe jumătate disponibil. Perfect, dacă nici tu nu ești disponibilă pe de-a-ntregul. Te poți mulțumi cu jumătate de bărbat, dacă la rândul tău te consideri pe jumătate femeie.

Restul poate fi considerat un teren încă neexplorat, păstrat în expectativă pentru vremuri mai bune. Mai interesante. Sau doar un rest, în sensul de balast, reziduu. Nimic important.

Evident, nimeni nu te poate blama că iubești un bărbat căsătorit. Cum am spus, nu tu ești cea care s-a legat, juruit, care a promis. Prea ușor aruncă lumea anatema asupra amantelor, de parcă el, inocentul, n-ar avea nicio vină, a fost corupt, luat pe sus și necinstit de-o curvă. Nu-i o prostie asta?

Ba da, e o prostie. Curtezanele au existat de când lumea. În timp ce femeile-neveste s-au îngrijit de bărbați, să fie bine îmbrăcați, bine hrăniți, să le ofere teren fertil pentru sămânță, femeile-amante i-au inspirat. Le-au fost, așa, un fel de muze. I-au stimulat.

Cine știe, poate într-o zi vei trece în tabăra cealaltă. O să vrei voal, lămâiță și tot restul, asta însemnând un bărbat numai al tău. Chiar acum nu te poți gândi la asta, când vezi ce-i în stare să-i facă unul femeii care-l așteaptă undeva credincioasă, patetică și un pic ridicolă în neștiința ei.

De partea unde ești tu se vede mai bine, mai clar că, de fapt, dragostea nu există.

***

Reluăm, așadar, chestionarul de la punctul 1:

Poți să faci sex cu un bărbat însurat?

(Citeste mai departe pe Catchy.ro)

Categories
Catchy

    7 comments already | Leave your own comment

  1. Marilena

    4/8/2015 | 1:54 pm Permalink

    Domnule Cornel Stefanescu, vedeti-va de treaba. Asta in cazul in care nu doriti sa comentati pe marginea textului, ci a starii mele civile.

    Respond to this comment

  2. 4/8/2015 | 11:35 am Permalink

    :) Nu plange Ana

    Femeie, barbat, cand vor fi sa insele, vor insela. Suntem un “regn” pana la urma si daca am fi un “regat” tot ne-am minuna de stralucirea altor rochii. Mereu am spus ca sunt convinsa ca Dumnezeu are simtul umorului.

    Respond to this comment

    • Marilena

      4/8/2015 | 1:50 pm Permalink

      Hapi, iti spun drept ca nu stiu ce-i cu “Nu plange Ana” asta. Daca are legatura cu “Ana, zorile se varsa…”, mi se pare curios extazul in care pica lumea cand o asculta. Barbatii, mai inteleg. Dar femeile?…
      Daca Dumnezeu are simtul umorului (si sper sa-l aiba), cred ca s-a distrat copios citind comentariile de pe pagina de Facebook a revistei Catchy, vis a vis de intrebarile mele. S-au spus vorbe grele pe-acolo. Si mari.
      Daca suntem croiti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, noi de ce nu ne putem amuza, de ce suntem asa de incrancenati? Alunecam incet spre partea “cealalta” si nu e bine deloc!

      Respond to this comment

  3. 4/8/2015 | 10:25 am Permalink

    parca as fi scris eu toate randurile de mai sus :)

    nu e usor sa infrunti armata nevestelor inselate, asa ca… BRAVO!

    Respond to this comment

  4. Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *



    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>