Marilena Guduleasa

Nu prea ştiu de ce-ţi scriu. Simt că am mare nevoie de o prietenie căreia să-i încredinţez nimicurile ce mi se întâmplă…. Poate că îmi scriu chiar mie. (Antoine de Saint Exupery)

Affective disorder

johnny_bravo_and_mary_kissing_together_by_crawfordjenny-d629pbf

N-am citit în viața mea ceva mai oribil decât cartea lui Dan Chișu. Dacă se poate numi “citit”, că mi-a luat, pe ceas, un sfert de oră să trec cu scroll-ul, pagină după pagină. Am descărcat-o în varianta electronică, gratis, de pe net. Pentru un asemenea “produs” orice preț ai plăti, tot e prea mare. Nu mai zic că mi-aș fi plâns banii dacă mi-aș fi cumpărat-o, pe bune, din librărie, dar nu știu câte ape mi-ar fi spălat mâinile de așa o mizerie. Câtă apă o mai curge pe Dunăre, care-or mai fi cotele?

Nu-s genul lui Chișu, eu sunt o frigidă autodeclarată. Nu m-am lăsat păcălită de vrăjeala ieftină cu singurătatea asumată și pe care n-a vrut să și-o împartă cu nimeni.

Omul e găunos pur și simplu. Sufletește e găunos și repet cuvântul fiindcă mă satisface. Exact așa cum pe el îl satisface cuvântul “f—t”, vomitat în neștire în paginile “romanului” său autobiografic.

Și-o fi imaginat că rescrie, în variantă Chișotească, povestea târfelor triste ale lui Marquez? Nu m-ar mira, omul e plin de importanța organului său.

Am cunoscut la viața mea câteva exemplare de masculi din specia “Iubesc să tăvălesc femeile”. Au câte un palmares de care sunt foarte mândri: palmares de păsărici, de păpușele. De animale. Asta-i expresia lor, nu a mea: “Ce animal bun!”, când vine vorba despre vreo “bucată” râvnită.

Și-o fi închipuind că intervenția lui prin penetrare le-a schimbat viața. Genul pusy nu se schimbă cu fiecare partidă de sex ocazional, ar fi cam greu. Viața nu ne pune la dispoziție un număr infinit de tipare.

Dacă ții neapărat să te îmbeti cu iluzia că ai contat și cu pantalonii în vine, că vreuna dintre puicuțe chiar mai ține minte că ți-o purtai pe stânga, ori pe dreapta, dă-i înainte, duș după duș. Se ridică noi și noi generații puse pe căpătuială.

Dar las-o-ncolo de dragoste, las-o altora, las-o fraierilor, looserilor, rataților. Ai scris o carte cum ți-ai fi montat un tub de drenă prin care să ți se scurgă infecția din corp și n-a fost tehnic posibil. Anatomic și funcțional.

Ai avut o viață mișto, bătrâne! Le-ai tras-o! Și nici măcar nu te-ai putut abține să le dai pseudonime transparente. Dar știi ceva? Ele sunt mai ok decât tine în momentul de față și mai mult ca sigur nici n-au avut curiozitatea să citească ce descriere le-ai făcut.

Unele încă mai sunt pe piață și efortul ăsta le consumă tot timpul, inclusiv pe cel al lecturilor trash. Iar altele s-au lepădat de tine și de vremurile trecute și bine au făcut.

Una peste alta, trist personaj. Nu mi-aș fi închipuit!

Categories
Blog

  7 comments already | Leave your own comment

 1. 8/15/2015 | 10:47 am Permalink

  Asa se numeste? Singur sub dus?
  Ok, alta carte despre sex. Instincte. Bla bla. Nu citesc.
  M-apuc de scris, fato!

  Respond to this comment

 2. 7/24/2015 | 11:09 pm Permalink

  Draga Marilena,

  Pe mine ma intereseaza mult ce crezi tu despre ce este important si esential in cresterea unui copil.

  Multumesc.

  Roxana

  Respond to this comment

 3. 7/17/2015 | 10:10 pm Permalink

  Draga Marilena,

  Te citesc cu drag de la primul text pana astazi, iar zilele acestea mi-au revenit in minte cateva randuri ale tale, ce m-au impresionat atunci. Contextul era cel in care povesteai despre fetita ta si m-a marcat faptul ca spuneai ca vrei sa cresti un om intreg, nu o jumatate de om. Intre timp am si eu o fetita si m-au urmarit vorbele tale, as fi nespus de incantata sa aflu macar ceva din ce consideri tu ca ajuta la “construirea” unui om intreg deoarece si nazuinta mea este aceasi referiotare la propriul meu copil. Multumesc.

  Respond to this comment

  • Marilena

   7/20/2015 | 12:33 pm Permalink

   Am multe idei despre ce inseamna un om intreg/ integru. Sunt atat de multe site-uri, bloguri, articole despre parenting, incat foarte rar am simtit nevoia sa scriu pe tema asta. Dar am s-o fac cu placere, daca se vor gasi cititori interesati. E o promisiune! :)

   Respond to this comment

 4. 7/17/2015 | 1:48 pm Permalink

  cat de bine ai descris…
  yac, mereu mi-a fost sila de acest personaj, de cate ori aparea pe la tv, fara sa il cunosc sau fara a mai fi nevoie sa ii citesc debitarile de sub dus…

  Daca ai citit varianta ebook, inseamna ca ai fost “vitregita” …nu ai vazut “superbitate” de coperta…
  ete ce zice duduia asta:

  Respond to this comment

  • Marilena

   7/20/2015 | 12:42 pm Permalink

   Hmmm, ce sa zic… Gusturile nu se discuta. Dar se formeaza. Prin lecturi multe si de buna calitate. Pun la indoiala lecturile d-rei, care acorda acestui “roman” 3 (trei) stele?

   Respond to this comment

 5. Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>