Marilena Guduleasa

Nu prea ştiu de ce-ţi scriu. Simt că am mare nevoie de o prietenie căreia să-i încredinţez nimicurile ce mi se întâmplă…. Poate că îmi scriu chiar mie. (Antoine de Saint Exupery)

Fetele bune ajung in Rai…

Ce este si ce face o fata buna?

O fata buna e lumina ochilor parintilor ei, mandria familiei, cumintenia pamantului.
E harnica, ascultatoare, supusa, nu iese din cuvantul parintilor, se scoala de dimineata si vine devreme acasa.

O fata buna devine o sotie ideala si o gospodina perfecta. Spala, calca, gateste, primeneste patul si isi trateaza migrenele inainte de ora de culcare.

Cand ii vine vremea, se transforma in mama perfecta. Face copii frumosi, ii educa exemplar, se ofera voluntar pentru postul de casier in comitetul de parinti si strange constiincios banii pentru fondul clasei. Daca nu reuseste sa-i stranga pe toti, pune de la ea.

Fata buna are o inima incapatoare, iertatoare si un suflet lipsit de ranchiuna. Nu injura, nu blesteama si nu bea decat apa plata.

Iubeste fara ganduri ascunse si nu are fantezii legate de alti barbati, in afara celui caruia i-a jurat credinta eterna.
N-are indoieli, numai certitudini. Certitudinea ca va imbatrani langa sotul ei si ca se vor plimba si la nouazeci de ani, pe sub aceiasi plopi fara sot, un pic mai scuturati, pe sub care s-au pupat la nouasprezece.

Intre nouasprezece si nouazeci, are grija ca el, viitorul batranel cocarjat, sa poarte camasi proaspat calcate si spalate, iar sosetele sa se imperecheze in sertar, pe culori si zilele saptamanii.
Uneori gulerul camasii poarta urme rosii caramizii, care se duc cu Vanish “roz si uiti de pete”.

O fata buna se da numai cu gloss transparent.

Cand e obosit, ii face seara masaj si ii duce a doua zi de dimineata micul dejun la pat.

O fata buna nu intreaba “unde pleci” si “cand te intorci”. Tine cont de orele de sedinta (de la 9 la 5) si nu suna niciodata in acest interval orar.

Dealtfel, o fata buna munceste si ea, discret, la un job platit pe norma intreaga, cat castiga el part time la Pariloto si acesta este si motivul pentru care programul de meciuri este respectat cu sfintenie. Pentru o mai buna cunoastere a cotei pariurilor, fiecare bar are o plasma.

Fata buna primeste cu placere oaspeti, pe prietenii sotului ei, la orice ora. Se bucura sa-si updateze cu aceste ocazii pretioasele cunostinte in materie de bancuri deocheate cu accente cazone.

O fata buna isi intampina soacra cu voie buna si optimism. Are grija sa se simta bine si sa-si prelungeasca vizita de o zi, la doua saptamani. Isi manifesta fatis recunostinta, in clasicul stil “pupat P-ta Independentei”.

O fata buna nu-si doreste nimic pentru ea. Stie ca rasplata ei va fi Raiul promis fetelor bune.

(Raiul mâni-sa!…)

Marilena Guduleasa on Feb 23, 2011

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *



    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>