Marilena Guduleasa

Nu prea ştiu de ce-ţi scriu. Simt că am mare nevoie de o prietenie căreia să-i încredinţez nimicurile ce mi se întâmplă…. Poate că îmi scriu chiar mie. (Antoine de Saint Exupery)

Regretabila povară

barbati maturi 2
De ce bărbații maturi preferă femeile mai tinere decât ei?
Motivele sunt mai mult sau mai puțin evidente: că sunt mai proaspete, mai naive, mai ușor de impresionat, au un libido mai crescut.
Am citit undeva, chiar și că bărbații își doresc femei mult mai tinere, ca să le poată forma după gustul lor.

 

Capote e de altă părere. Iată ce spune personajul sau, Joe Bell…
Mi se pare varianta cea mai plauzibilă. Și mai înduioșătoare.

“Sigur c-am fost îndrăgostit de ea. Dar n-am vrut niciodată să mă ating de ea. Nu că nu m-aș fi gândit. Chiar și la vârsta mea, și o să împlinesc șaizeci și șapte de ani la 10 ianuarie. E ciudat, dar cu cât îmbătrânesc mai mult, cu atât mai mult mă gândesc la aspectul ăsta al lucrurilor. Nu-mi aduc aminte să mă fi gândit atât la asta când eram tânăr. Mă gândesc în fiecare minut. Poate că, pe măsură ce îmbătrânești, devine tot mai greu să traduci gândurile în faptă, poate că de asta se îngrămădesc toate în minte și devin o povară. De câte ori citesc în ziare despre un bătrân care s-a făcut de râs știu că e din pricina acestei poveri. Eu, însă, zise el și dădu pe gât o dușcă de whiskey fără apă, n-am să mă fac niciodată de râsul lumii. Poți să fii îndrăgostit de cineva și fără să nutrești astfel de gânduri.”

Poți să iubești pe cineva și fără să-ți dorești să-l “ai”. Dar asta nu înseamnă că nu te gândești “cum ar fi”…
Uneori doar teama că te-ai putea face de râs te reține.

Și nici nu contează, de fapt, că ești femeie sau bărbat. Povara e aceeași…

Categories
Blog

  3 comments already | Leave your own comment

 1. 11/14/2014 | 4:28 pm Permalink

  Articolul tau mi-a amintit de povestea de iubire dintre Cioran si Friedgard. Diferenta fiind ca, cel putin asa cum rezulta din corespondenta lor, acel ” cum ar ” – registru al fanteziei a fost inlocuit cu ” ceea ce este ” – registru al realitatii. Ca asta a fost bine sau rau, ca au aparut sau nu sentimente de culpa/ rusine, ca au existat alte motive ptr care s-a intamplat asa – noi cei din exterior putem doar specula; singurul adevar adevarat – cum suna asta :) apartine celor doi.
  Si eu prefer barbatii mai maturi decat mine – naiva nu mai sunt, nici usor de impresionat, subiectul libidou il pastrez ptr mine, deci, din alte motive :) O mica nota: prin maturitate nu inteleg exclusiv varsta biologica, am avut supriza sa intalnesc barbati de aceeasi varsta cu mine maturi in cel mai frumos sens posibil.

  Respond to this comment

 2. Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>