Marilena Guduleasa

Nu prea ştiu de ce-ţi scriu. Simt că am mare nevoie de o prietenie căreia să-i încredinţez nimicurile ce mi se întâmplă…. Poate că îmi scriu chiar mie. (Antoine de Saint Exupery)

N-am sa invat niciodata…

scoalaSă spun un “Nu” categoric atunci când mi se cere o favoare, un serviciu care îmi cheltuiește timp, energie și suflet fără să îmi aducă în timp nicio mulțumire, niciun avantaj.

Să îmi revendic un drept, fie el câștigat sau moștenit.

Să aștept ca lucrurile să se întâmple fără ca eu să le grăbesc, să le întârzii sau chiar să încerc să le stopez evoluția din fașă.

Să ignor voit jumătatea goală a paharului.

Să mă încred pe deplin în oameni sau în mine.

Să economisesc bani.

Să nu îmi mai creez permanent scenarii alternative care să mă zăpăcească și să mă concentrez în schimb asupra unui singur plan esențial “A”.

Să nu mai sap îndârjit după filonul tragic ascuns în miezul tuturor lucrurilor, întâmplărilor, evenimentelor, pentru ca, odată scos la suprafață, tot cheful de viață să mi se dezumfle ca un balon uitat în soare.

Să îmi șterg cu buretele, selectiv, acele pasaje din istoria personală care mă împiedică să privesc cu încredere spre viitor.

Să nu-mi mai iau drept reper personaje sau situații excepționale din cărți.

Să am curajul, determinarea și egoismul de a acționa doar în interes propriu.

Să nu mai încerc să conving pe nimeni de adevărul meu, lucru care mă transformă de multe ori într-un tiran pisălog.

Să nu mai renunț atât de ușor la lucurile pentru care ar merita să mă bat, risipindu-mă în lupte fără rost, pentru cauze pierdute dintru început.

Să ies odată pentru totdeauna din starea de dependență de niște plăsmuiri ale minții mele, deja fosilizate în cele mai profunde straturi ale cortexului meu afectiv.

Să nu mai sufăr această umilință constantă a lipsei de maturitate, care mă face atât de vulnerabilă.

Să renunț a mai încerca să schimb la mine toate cele de mai sus, ori măcar o parte din ele,  fie doar și un singur paragraf.

Categories
Blog

    4 comments already | Leave your own comment

  1. 2/23/2017 | 12:16 pm Permalink

    Marilena, ai scris iar despre mine? :)

    Respond to this comment

  2. 2/23/2017 | 10:10 am Permalink

    E o lista importanta cea care ne-ai prezentat-o cu ce n-ai reusit… Sunt sigur ca exista lista cu ce ai reusit si de cele mai multe ori fiind mai scurta e cu mai mult impact.

    Respond to this comment

  3. Your email address will not be published. Required fields are marked *

    *



    You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>